Era una din acele dimineți în care nu știam de unde să încep și unde să termin. Parcă mi se întâmpla viața și veniseră toate peste mine ca o avalanșă, iar eu mă simțeam incapabilă să gestionez ceea ce mi se întâmplă. Profesional și personal. Aș fi vrut să fug undeva departe și să nu mai aud de nimeni și nimic.

Deschid emailul ca un reflex și încerc să văd cum pot să ordonez dezordinea. Cumva, trebuia să o scot eu la liman. Într-un târziu, printre sutele de e-mailuri necitite, îmi atrage atenția un email foarte lung, de la o persoană căruia îi port un deosebit respect.

 

“(…) Elena este ceea ce eu am visat să fiu și nici nu m-am apropiat: spontană, deschisă, extrem de generoasă, cu simțul umorului, deșteaptă, de o energie debordantă, contagioasă. Cred ca este genul de om care scoate maxim din fiecare om cu care are de-a face. (…)”

 

Pauza.

 

Lovitură sub centură. Elena?! Care Elena?! Aa, eu sunt Elena…?! Brusc, m-am făcut mică și îmi venea să intru sub birou. Cuvinte prea mari, pe care eu nu mi le-as fi atribuit vreodată. Aș fi putut să stau în fața oglinzii 3 luni și nu m-aș fi văzut așa. Poate și pentru că eu sunt cel mai mare critic al meu :). Mi-am dat seama că felul în care noi ne vedem, nu e mereu cel mai corect. Când tu te vezi mic, negru și incapabil, poate ar fi bine să consideri faptul că piticii din creier au luat-o pe lângă arătură și e cazul să faci ceva să le reconfigurezi traseul.

 

Pentru mine situațiile astea sunt dușuri cu apă rece. Mă aduc rapid cu picioarele pe pământ,  îmi dau energie și încredere să merg mai departe chiar dacă drumul este unul necunoscut. Nu sunt mereu puternică și nu îmi e rușine să recunosc asta. Nu știu mereu tot, nu am mereu soluții pentru probleme, nu sunt perfectă. Doar că atunci când eu nu am suficientă putere, Dumnezeu îmi scoate în cale oamenii de care am nevoie ca să mă adun de pe unde am picat, să mă ridic și să îmi continui drumul. Așa cum știu și cum pot.

Nu am super puteri și nici nu aș vrea să am. Nu sunt perfect și nici nu îmi doresc să fiu. Îmi doresc doar să am mereu oameni frumoși în jurul meu.

#ilovemypeople

 

Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.