Primul meu weekend în Kuala Lumpur a început cu un mic dejun sănătos, pregătit de Daniela. Planul pe care îl pusesem la punct împreuna, necesita un aport considerabil de energie.

 

Explorarea orașului a început de la Peșterile Batu. Un deal de calcar în interiorul căruia se află o serie de peșteri și temple subterane. Un lacaș de cult inedit, vegheat la întrare de statuia zeului hindus, Murugan. Înaltă de 43m și îmbrăcată în aur, statuia îți captează atenția și te face să ridici ochii în sus, spre cele 270 de trepte ce duc către interiorul peșterilor.


Pe parcursul drumul, ești însoțit de o mulțime de macaci puși pe furăciune care țopăie de colo-colo. La templele din interiorul peșterilor aveau loc diverse ceremonii, miros intens de bețișoare parfumate și oameni desculți.  Cam asta am perceput eu, turist ortodox, din toate ritualurile pe care le-am văzut.

 

 

 

De acolo am plecat către Piața Independentei și Central Market – un cunoscut bazar. Cum poți să faci o femeie fericită cel mai ușor?! O duci la cumpărături. Plecasem de acasă cu ideea că am nevoie de niște rochii colorate să mă asortez cu peisajul, așa că iată-mă pregătită să rezolv problema. Prețurile în KL sunt destul de mici: 3 rochii- 100 lei (preț “special” pentru noi, a zis vânzătorul), 20 lei o eșarfă, 10-15 lei un prânz copios, 5 lei un fresh de fructe.

 


După ce am amețit în bazar, printre multitudinea de materiale, stiluri și culori, am vizitat Galeriile Orașul unde am aflat despre trecutul, prezentul și viitorul orașului Kuala Lumpur.

 

 

Ploaia ne-a trimis acasă după-amiază, la fix parcă pentru a ne odihni picioarele pentru a doua zi.

 

Duminica am ajuns să văd ce visam de mult: cele mai înalte turnuri gemene – Turnurile Petronas. O reușită inginerească  colosală a erei moderne, a câte 88 de etaje fiecare, legate prin cea mai înaltă pasarelă.

 

 

Turnurile deservesc ca și clădiri de birou pentru mari companii, iar la baza lor este un centru comercial imens, cu magazine diverse, de la cele mai scumpe, la cele pentru oamenii de rând.

 

 

Aparent, magazinele de lux erau cele mai atractive. La Louis Vuitton de exemplu, era coada până în exteriorul magazinului. Oamenii ăștia de la Tiffany&Co aveau o soluție de geamuri briliantă! Mai că aș fi luat și eu vreo două, dacă mi-ar fi plăcut operațiunea de curățare a geamurilor…!

 

 

Seara am încheiat-o la un heliport bar – un bar amenajat pe heliportul unei clădiri cu 34 de etaje. Dacă vreodată ajungeți în Kuala Lumpur, nu ratați Heli Lounge Bar. Priveliște asupra orașului este încântătoare, mai ales atunci când ai un cocktail în mână.

 

 

Pe mine, orașul ăsta m-a cucerit prin cât de modern este, prin clădirile înalte, infrastuctură, oamenii de toate feluri, culorile și vegetația. De mâncare nu mai zic. Mi-a plăcut mâncarea asiatică de când am fost în India. Îmi place și aici. Găsesc interesant felul în care reușesc să dea gust ingredientelor banale prin diverse condimente sau sosuri.

 

Așa am perceput eu Kuala Lumpur ❤️.

 

Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.