“Nu forța niciodată piesele care nu se potrivesc”. E regula de bază în jocul de puzzle pe care am învățat-o când eram mică. Mai târziu am înțeles că se aplică și în viață.

 

E important să te cunoști pe tine, să îți știi punctele forte, să îți asumi punctele slabe și să cam știi ce vrei de la viața ta. Când știi ce să ceri de la viața, viața știe ce să îți ofere. Atunci când știi care sunt cărțile din mâna cu care poți juca pe masă, o să știi ce meriți. Iar când știi ce meriți, situația se cam schimbă. Parcă nu-ți mai vine să oferi discount și să accepți orice, de la oricine. Altfel spus, trebuie să știi ce piesă ești TU, că să nu greșești cumva puzzle-ul.

 

Încrederea de sine vine la pachet cu curajul de a pleca de oriunde nu te regăsești. Indiferent că e vorba de un loc, de un job sau de o relație umană.

 

Să ai curajul să pleci de oriunde unde nu te mai regăsești nu e chiar simplu. De cele mai multe ori e greu să facem asta și refuzăm să acceptăm că a renunța ar putea fi cea mai bună decizie.

 

Nu te amăgi să rămâi acolo unde nu ești dorit. O să îți dai seama cât de mult ai lipsit din locurile unde erai cu adevărat dorit. Norocul nostru e că nu suntem copaci să rămânem veșnic înrădăcinați într-un singur loc. Ai voie să mergi pe drumul pe care ți-l dorești.

 

Nu ține cu dinții de oamenii pentru care tu ești doar o opțiune. Ar fi păcat să îi ratez pe cei pentru care tu ești o prioritate! Fiecare om vine în viața noastră ca o lecție. Sunt lecții care o dată învățate, trebuie să dăm pagina către un alt capitol.

 

Viața asta e a naibii de scurtă și e păcat să o trăiești în nefericire, îngropat de frustrări și văzându-i doar lipsurile. Suntem făpturi create să evoluăm în fiecare zi a existentei noastre. Evoluăm învățând să alegem. Viața e despre alegeri.

 

Alege piesele care ți se potrivesc și fă din viața ta, cel mai frumos puzzle! ❤️